Αρχική > Αρθρογραφία > Ζωντανός Σχολιασμός ΤΩΡΑ της διακαναλικής συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου.

Ζωντανός Σχολιασμός ΤΩΡΑ της διακαναλικής συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου.

 • Καλησπέρα σε όλες και άλλους. Όπως έγραψα το απόγευμα θα είμαι εδώ τις επόμενες σχεδόν 2 ώρες σχολιάζοντας τα λεγόμενα και τα παραλειπόμενα της διακαναλικής συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου. Ελπίζω κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να έχω τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε μέσω των σχολίων.
 • Σε μισή ώρα αρχίζει η συνέντευξη. Προς το παρόν τα δελτία ειδήσεων ασχολούνται με πολλά και διάφορα…
 • Ένα από αυτά τα πολλά και διάφορα είναι η συνέντευξη του Κικίλια στο ΜEGA , όπου προσφέρει άφθονο γέλιο.
 • Σε 5 λεπτά ο Γιώργος Παπανδρέου στις οθόνες μας… Δεν ξέρω γιατί αλλά με έχει προβληματίσει αυτή η συνέντευξη. Από τη μία νιώθω ότι δεν θα είναι τίποτα σπουδαίο , από την άλλη η ιδιοσυγκρασία του Παπανδρέου με κάνει να απορώ μήπως σήμερα μάθουμε κάτι πολύ σημαντικό. Υπομονή , λοιπόν…
 • Με ένα δυναμικό και ξεκάθαρα προεκλογικό διαφημιστικό spot το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναλύει εν συντομία τα όσα θεωρεί ότι έχει πετύχει τον τελευταίο χρόνο. Το προεκλογικό  «Πάμε…» ξανά στην επικαιρότητα.
 • Σύνδεση με Μέγαρο Μαξίμου και αναμένουμε την έναρξη. Συντονιστής ο Γιώργος Πεταλωτής.
 • Αρχίζουμε…
 • Σοβαρό και μουντό το σκηνικό. Ο Πρωθυπουργός στην ολιγόλεπτη εισήγηση του μιλάει κυρίως στο πρώτο πρόσωπο. «Αν τώρα σταματήσουμε θα χαθούν οι θυσίες του λαού» λέει με νόημα ο Παπανδρέου. Κάνει μια σύντομη ανασκόπηση , κυρίως στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης , τονίζοντας ότι γλιτώσαμε από μια λαίλαπα.
 • «Κάνω προσκλητήριο ευθύνης στις προοδευτικές δυνάμεις» . Προσπάθεια συσπείρωσης. Σύντομη αναφορά στις αρμοδιότητες των νέων περιφερειαρχών , δίνοντας το μήνυμα ότι οι εκλογές έχουν και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα.
 • «Το 2013 είναι η χρονιά εξόδου από το μνημόνιο» ξεκαθαρίζει ο Παπανδρέου. Πρώτη ερώτηση από την Τρέμη. Αναμενόμενη. Για την αλλαγή πλεύσης του Παπανδρέου σχετικά με τον χαρακτήρα των εκλογών ρωτάει η δημοσιογράφος και ο Πρωθυπουργός απαντά ότι δεν έχει σκοπό να πάει τη χώρα σε εκλογές. Η γνωστή φράση «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» ακούγεται ξανά. «Αν βαρύνει η κατάσταση τότε πρέπει να υπάρχει η απόφαση του ελληνικού λαού». «Για εμάς θα είναι θετική ψήφος αν την πρώτη Κυριακή στις περιφερειακές εκλογές τα στελέχη που στηρίζουμε πετύχουν ξεκάθαρη νίκη».
 • Πολύ αγχωμένος στην αρχή , όσο περνάει η ώρα μιλάει καλύτερα. Τώρα ερώτηση από τη Χούκλη η οποία επιμένει να ρωτάει για το ενδεχόμενο πρόωρων  εκλογών συνδέοντας το με την αντίδραση των αγορών σε αυτό.
 • Σκληρή επίθεση στη Ν.Δ. «Λιποτάκτησε» η πιο χαρακτηριστική φράση. «Νέα μέτρα που θα αγγίξουν τους μισθούς και τις συντάξεις δεν θα υπάρξουν» λέει με πιο δυνατό τόνο φωνής. «Αρκετά έχει πληρώσει ο λαός ως τώρα» , προσθέτει.
 • «Ο κύριος Όλι Ρεν μπορεί να λέει ότι θέλει. Βρισκόμαστε όμως σε διαπραγμάτευση». Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στο φορολογικό σύστημα και στη φοροδιαφυγή απαντώντας σε μια μπερδεμένη ερώτηση του Λιάτσου , που τα έμπλεξε όλα μαζί. «Στα ταξίδια που κάνω βάζω τον σπόρο για συνεργασίες και ανάπτυξη» προσθέτει τονίζοντας την ανάγκη να τελειώνουμε πλέον τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά.
 • Άκρως αντιπολιτευτική η ερώτηση του Κωνσταντάτου από το ALTER. «Παραλίγο να βουλιάξουμε.Δεν βουλιάξαμε.» «Ο Καραμανλής 2 μέρες πριν τις εκλογές έστειλε ψευδή στοιχεία στις Βρυξέλλες. Τόσο απλά , τόσο ξεδιάντροπα». «Χτίζουμε την αξιοπιστία κάθε μέρα.» Πάντως , βαρετή ως τώρα η συνέντευξη. Τίποτα που δεν περιμέναμε , τίποτα καινούριο και όπως περίμενα οι δημοσιογράφοι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Πάνω κάτω ρωτάνε τα ίδια πράγματα. Η μόνη ελπίδα για μια καλή ερώτηση είναι ο Προκόπης Δούκας της Ε.Ρ.Τ.
 • Άλλη μια «ότι να’ναι» ερώτηση από τον Σρόιτερ. «Δεν είναι ίδια η περίπτωση μας με αυτή της Γαλλίας και της Αμερικής» απαντάει ο Πρωθυπουργός και ξεμπερδεύει.
 • «Υπάρχει μεγάλη αδικία στο διεθνές οικονομικό σύστημα» απαντάει ο Γιώργος Παπανδρέου στην ερώτηση της Σίας Κοσιώνη. Άλλη μια επίθεση στους φοροφυγάδες. «Θα μπορούσα να μειώσω τους φόρους στο μισό αν μου εγγυόντουσαν όλοι ότι αυτοί θα πληρωθούν κανονικά , αλλά αυτό δεν έγινε» . Για τους φόρους των επιχειρήσεων ρωτάει και ξαναρωτάει η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ. Καθένας με τον καημό του…
 • Μια ξεχωριστή ερώτηση επιτέλους από τον Προκόπη Δούκα. Για το κέντρο της Αθήνας και τους μετανάστες με την αύξηση ρατσιστικών φαινομένων ρωτάει ο δημοσιογράφος. «Κάνουμε προσπάθειες για τη σωστή ένταξη των μονίμων μεταναστών αλλά και για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης». «Στενή συνεργασία» με την Τουρκία πάνω στο θέμα. «Την ευθύνη για το κέντρο της Αθήνας την έχει κυρίως η δημοτική αρχή». Το εγκώμιο του Καμίνη πλέκει τώρα ο Πρωθυπουργός θεωρώντας τον κατάλληλο. Αναφορά και στην ομάδα ΔΙΑΣ.
 • «Η έλλειψη πολιτικής είναι αυτό που σήμερα μας εκθέτει». Δεύτερος γύρος ερωτήσεων, ας ελπίσουμε ότι θα κυλήσει πιο γρήγορα. Για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου ρωτά η Τρέμη. «Αν δουν ότι είμαστε συνεπείς θα μπορέσουμε κι εμείς να κάνουμε την πορεία προς τον στόχο καλύτερη και πιο βελτιωμένη».
 • Εύστοχη ερώτηση για την ακρίβεια από τη Χούκλη. Για τον πόλεμο της κυβέρνησης με τα κλειστά επαγγέλματα και τα καρτέλ κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός. Προσθέτει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση τονίζοντας ότι καμιά άλλη κυβέρνηση άγγιξε όλα αυτά τα προβλήματα.
 • Επαναλαμβάνει συνεχώς το «δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω». Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να πει με αυτό. Αλλά αυτό φαίνεται να είναι ο λόγος της σημερινής συνέντευξης. Ίσως εννοεί ότι επιστροφή στα παλία (ψήφος σε «αντιμνημονιακούς» υποψήφιους;;;) θα αλλάξει και τη στάση του Δ.Ν.Τ.;; Πολύ τραβηγμένο , ίσως και λανθασμένο δικό μου συμπέρασμα.
 • Αναφορά στην «Πράσινη ανάπτυξη» και γενικότερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αναλύει την «οραματική αφήγηση για το αύριο» όπως περιγράφει με λίγα λόγια ο Παπανδρέου το αναπτυξιακό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει.
 • «Κυβερνάτε εσείς ή η τρόικα» ρωτάει ο Λιάτσος φέρνοντας το λαϊκισμό στο τραπέζι. Με αχρείαστες ιστορικές αναφορές απαντάει ο Παπανδρέου. «Έχουμε ήδη κάνει πολλά , χρειάζεται να μη σταματήσουμε» αναφέρει σαν προαπαιτούμενα για την έξοδο από την επιτήρηση.
 • Δεν απαντάει συγκεκριμένα ο Παπανδρέου. Σε ερώτηση για τις μειώσεις στους μισθούς των σωμάτων ασφαλείας , απαντάει γενικότερα για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Έχει περάσει ήδη μιάμιση ώρα και η συνέντευξη θα κρατήσει πολύ περισσότερο απ’ότι περίμεναν όλοι.
 • Σρόιτερ , Λιάτσος και Κωνσταντάτος είναι αναμενόμενα απογοητευτικοί. Λαϊκίστικες και γελοίες ερωτήσεις , αντίστοιχες του επιπέδου του STAR , του Αυτιά και του Χατζηνικολάου…
 • Άλλη μια ατυχής φράση από τον Παπανδρέου. «Εδώ ο Κάστρο απολύει στην Κούβα» αναφέρει. Πάω στοίχημα ότι χιλιάδες Έλληνες αυτή τη στιγμή θα είπαν «δεν μας νοιάζει τι γίνεται στην Κούβα» σε διάφορους τόνους…
 • 2 ώρες κλείνει όπου να’ναι η συνέντευξη. Τα μεγάλα θέματα μας τέλειωσαν νωρίς , τώρα γίνεται συζήτηση κυρίως για αναπτυξιακά θέματα. Σε 15 λεπτά το πολύ πιστεύω θα ολοκληρωθεί.
 • Μην περιμένετε αναλύσεις επί αναλύσεων μετά. Τουλάχιστον όχι σε αυτό το blog. Έχει κουράσει η συνέντευξη κι εμένα και τους περισσότερους που την παρακολουθούν αλλά και τους συμμετέχοντες. Πολύ κακό για το τίποτα τελικά.
 • Φτάσαμε στο τέλος της συνέντευξης με μια σύντομη απαρίθμηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Δεν φτάνει μόνο να περνάνε από τη Βουλή. Πρέπει να εφαρμοστούν από τους ανθρώπους» τονίζει.
 • Τέλος λοιπόν. Σας αφήνω στα «χέρια» των καναλιών και των ραδιοφώνων τώρα για περαιτέρω αναλύσεις. Είμαι αρκετά κουρασμένος ώστε να συνεχίσω τη συζήτηση!
 • Αύριο στον «Πολιτικό σχολιασμό» ένα άρθρο-ανάλυση για τις μεταρρυθμίσεις που έρχνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 • Αυτά! Καληνύχτα σε όλες και όλους! Τα λέμε αύριο.
Advertisements
 1. elenak
  25/10/2010 στο 19:33

  Arxise na xtypaei sto filotimo ton Ellina…..»oi thysies na min pane hamenes» ktl.
  «Meta apo ton fovo arxizoume na elpizoume». Meta apo 1 xrono thetei pali ta dillhmata pros tous Ellines…pali ena swro psemmata…pou pisteuei oti tha ton kratisoun allon 1 xrono stin eksousia!!!!

 2. 25/10/2010 στο 19:33

  Δεν νομίζω ότι έχει πει κάποιο ψέμα ως τώρα. Ίσα ίσα. Αλλά το γεγονός ότι θέτει σκληρά διλήμματα είναι αδιαμφισβήτητο.

 3. βικη
  28/10/2010 στο 19:33

  του στελνω τις βαθυτατες και βαρυτατες καταρες μου. Καταραμενος να ειναι!!!! Ειμαι 50 ετων μακροχρονια ανεργη. Μακαρι να μην του βγαινει η ψυχη οταν θα πεθαινει και να υποφερει οσο δεν παει αλλο.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: